joi, 4 octombrie 2007

Radio-urile romanesti: o gluma buna!

Ascunsi dupa birourile lor, cu sondaje care arata cat de inapoiat cultural este poporul roman, oamenii de radio se erijeaza in niste victime ale sistemului: nu putem difuza muzica rock pentru ca publicul nu asculta.
Ceea ce nu inteleg ei este ca, desi au dreptate in privinta publicului roman, imbecilizat de muzici si mesaje fara sens, puerile si scarboase, totusi detin puterea de a schimba ceva. Ei pot educa oamenii care nu sunt idioti! Singura lor vina este ca nu li se ofera optiunea de a alege.
Daca in alte tari este promovata valoarea, la noi domneste non-valoarea! Daca in tari civilizate sunt aduse in atentia publicului trupe noi, valoroase, la noi se bucura toata lumea cand Hi-q implineste 10 ani de cariera in ale playback-ului. Antitalente muzicale conduc masini sport de ultimul tip, in vreme ce artisti cu vechi state de plata in ale muzicii sunt evacuati din casa (vezi cazul lui Mihai Constantinescu) sau fug in tari straine in care sa isi castige painea (vezi cazul lui Kempes).
Afara se canta si se asculta rock in draci. La noi se arunca mii de euro lautarilor:)) Asta este realitatea muzicii romanesti. Suntem, totusi, la inceput si lucrurile se vor aseza pe fagasul normal. Speram, nu disperam! Sanatate!

6 comentarii:

Manuella spunea...

of Mihai, e chiar dureros câtă dreptate ai... chiar trebe să se schimbe ceva! Go ROOOOCK!!! :)

Alex (ProPaGanda) spunea...

Bine punctat...radiourile se plang ca genu asta " nu se asculta " ... cand de fapt ei trenuie sa educe publicul ...ar trebui sa se faca o oarecare presiune asupra lor..pt ca formatzii rock bune exista dar .. nu le difuzeaza nimeni .. de ce ? din cauza pareilor si ideilor preconcepute care planeaza in jurul acestui genu muzical ..nu zic ca nu sunt si gunoaie in rock ...ca fiecare gen muzical are partea lui proasta .. dar la urma urmei asta ar trebui sa fie decizia pubicului . Dar ce decizie sa ai .. daca nu se da macar o shansa? E trist .. extrem de trist ... ca auzim doar refrene superficaiale .. nimeni nu are nimic de zis .. la radio ... absolut NIMIC ! TRupa PROPAGANDA este alaturi de 15 Grade in incercarea lor de a ..face o schimbare ! Propun un festival pe tema asta un fel de " my own radio"

Anonim spunea...

Te sustin si sunt de acord cu ceea ce ai scris! Ascultatori de muzica buna din Romania, uniti-va! Haideti sa evoluam, nu sa involuam! Pace out!

fluturas spunea...

Mikey, ai pus degetul pe rana! Poate asta e primul pas spre o schimbare mai ampla, ce sa "contamineze" si alte domenii! Romania sufera cumplit din cauza non valorilor care invadeaza pe toate caile posibile... ar fi nevoie de un blog care sa sune cam asa "Cei care aveti creiere, folositi-le!" Poate ma incumet si-l fac eu intr-o zi sau poate tu :-p

Anonim spunea...

O sa rupem tot sistemul asta de cacat. Sunt personaje care chiar nu-si au locul in acest loc denumit intre timp "industrie muzicala". Ei fac piese in 20 de minute si le vand maine. Bani ies gramada. Altii care-si tocesc mainile si corzile vocale ani de zile in niste sali pline de igrasie nu reusesc nici sa scoata bani incat sa-si plateasca telefonul mobil pe luna. Nu mai are sens sa comentez, deja toti imi stiu comentariile acide la adresa acestor oameni. Killy - Iod

Anonim spunea...

Din cauza manelelor si tampeniilor de melodii romanesti,care fara suparare dar sunt varza.In scoli nu auzi decat de Guta si de dat din buric pe manele.Asta nu dovedeste decat incultura.La fel cum spunea si alex,exista gunoie si in rock dar nu ca in muzica care se difuzeaza la posturile romane de radio.Daca e cum spun ei ca rockul nu are succes,de ce cand a venit Metallica si alte mari formatii de rock erau stadioanele pline?Si de ce cand au avut concert "vedetele" pe care le da la radio,nu se umple nici 1/4?Pentru ca lumea nu vrea sa dea bani de pomana pe bilete sa asculte niste "repetenti",de aceea ii da la radio fiindca oricum nu vrea sa-i asculte nimeni si macar sa zica si ei ca au fost ascultati din intamplare

cautati cu incredere

Custom Search