joi, 30 octombrie 2008

campanie impotriva bizonilor din trafic

povestea bizonului urban mi se pare, de departe, cea mai legitima si folositoare campanie sociala derulata in ultimii ani.

cred ca fiecare om cu minimum de bun-simt este deranjat de smecherii din trafic, niste "iustini capra" ai injuraturilor. cred ca oricine conduce zi de zi prin bucuresti a vazut macar un slinos cefos si chelios care de la volanul unui x5 dadea o flegma in directia unui pricajit. singura vina a pricajitului a fost ca se afla in calea bizonului grabit sa ajunga la turma sa. cu muzica la maxim, regele soselelor nu se supune regulilor. el este trimisul pe pamant al zeului soferilor. pentru el, semafoarele si semnele de circulatie sunt niste accesorii care estetizeaza drumul. ceilalti participanti la trafic reprezinta materie neglijabila. singurul lucru care poate opri animalul, sau macar sa ii incetineasca goana, este o gagica buna pe care o invita tacticos in limuzina lui: "printeso, ce buna esti! te fac o tura?".

o ruda a bizonului de oras este taximetristul, in limbaj zoologic, boul. el nu are cohones ca un bizon (masina lui este un logan), dar manifesta aceleasi trasaturi comportamentale specifice speciei incornorate. trateaza soselele ca pe propria tarla in care isi poate odihni suta de kg in orice loc pofteste: pe trecerea de pietoni, in fata garajului sau chiar in mijlocul drumului. spre deosebire de bizoni, care in jungla oraselor sunt relativ solitari si care compenseaza prin "pozitia sociala", boii sunt multi si actioneaza in turma. chiar daca sunt vinovati, ceilalti membri le sar in ajutor facand uz de forta fizica.

solutia pentru inmultirea necontrolata a acestor animale ne-o ofera istoria: pe vremuri america era supra-populata de bizoni. astazi ei mai traiesc doar in rezervatii pentru ca au fost vanati excesiv. de asemenea, metoda de imblanzire a boului este arhaica si, secole la rand, romanii au facut uz de ea: biciul! luati aminte!

iata si cele doua clipuri ale campaniei:Un comentariu:

Tom spunea...

pune filmuletu ala cu artanu, ca e mai ok

cautati cu incredere

Custom Search