joi, 23 octombrie 2008

dansez pentru tine: sinistru!

conform dex-ului divertisment = Petrecere plăcută a timpului (de scurtă durată); distracţie; amuzament; agrement. in fiecare vineri seara pro tv ne propune o emisiune care a rupt toate barierele audientelor: dansez pentru tine. oamenilor le place, pe mine ma ingrijoreaza. stau cateodata si ma intreb de unde apetenta romanilor pentru suferinta altora? incerc sa trec totul prin filtrul perioadei comuniste in care activitatea de baza era uitatul in curtea vecinului. pe vremea aia romanii isi castigau energia de fiecare zi daca celui de langa ei ii era mai rau decat lor. zilele alea s-au dus. totusi, la tv, la un post care inregistreaza cele mai mari audiente, intr-o emisiune "vedeta" se banalizeaza deceptiile si greutatile altora. ce e interesant in a vedea pe cineva ca plange pentru ca tac-su mai are 1 an de trait? eu nu inteleg! se creeaza o competitie intre cazuri deosebit de grave, iar publicului privitor i se creeaza senzatia de dumnezeu. telespectatorii printr-o distractie sinistra decid destinele altora, decid care caz trebuie sa "castige". incredibil!spectacularizarea informatiilor si divertismentului din peisajul mediatic romanesc a atins cote alarmante. acum, serios, voi v-ati duce sa plangeti in fata unei tari intregi si sa povestiti niste lucruri pe care, in mod normal, le impartasiti doar prietenilor apropiati si familiei? mai ales cand aveti o sansa infima sa rezolvati ceva si cand altii se uita la suferinta voastra in fata unei pungi de seminte si cu o bere in mana?!

2 comentarii:

Anonim spunea...

N-ai idee cate mii de oameni se inghesuie sa intre la emisiunea asta! chiar daca au o mare drama de rezolvat sau doar isi fabrica un caz pt a lua niste bani si a aparea la tv.Si da, te duci cand stii ca nu ai posibilitatea sa te descurci singur si aici oricum problema ta va fi rezolvata.chiar daca nu ajung in finala, toate cazurile alea din concurs sunt rezolvate in intregime. e vorba de a crea vizibilitate. si de a atinge 2 publicuri deodata:cel cu afinitate pt suferinta altora si cel pasionat de dans si vedete.

faux_affliction13 spunea...

cine tanti Getuta si nenea Cornel se uita la emisiunea asta pana la urma? as vrea sa comentez mai mult dar nu am vazut nici o emisiune si deci nu stiu despre ce e vorba decat din auzite. :-??

cautati cu incredere

Custom Search