marți, 13 octombrie 2009

50 km/h peste limita legala: Pa, masina!


Prin presa circula zilele trecute stirea conform careia se va propune un proiect de lege prin care cei care depasesc cu mai mult de 50 km/h viteza legala sa ramana fara masina. Adica, pe loc, hodoronc-tronc, baietii de la circulatie sa imobilizeze vehiculul si sa il confiste pana cand contravenientul isi plateste amenda si taxa de rigoare. Motivul acestei idei il reprezinta numarul mare de accidente mortale de pe soselele Romaniei.

Sunt sofer si, culmea!, cred ca as fi de acord cu proiectul (care ar reduce drastic numarul incidentelor rutiere grave) in anumite conditii:

- banii sa intre in infrastructura! Parerea mea si a multor cunoscuti este ca marii vinovati pentru situatia actuala nu sunt nici viteza excesiva, nici inconstienta soferilor; primul si principalul vinovat este starea drumurilor (oricine a mai mers cat de cat cu masina prin tara poate sa ma sustina cand spun ca exista curbe sau portiuni de drum unde chiar daca mergi cu 100 km/h - viteza absolut de bun-simt cand vorbim de o masina din sec XXI - faci in fiecare secunda un pariu cu tine: ma rastorn, nu ma rastorn...)


- de acelasi tratament sa beneficieze si smecherii tarii...cei care pot sa ruleze si cu 250 km/h, dar care nu patesc nimic.

- cei care ridica masina sa isi asume responsabilitatea defectiunilor pe care le produc autovehiculului...:P

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search