luni, 5 octombrie 2009

Dinamo l-a concediat pe Bonetti! De ce?!


Sa fixam cadrul: victorii in derby-uri (cu Steaua, Urziceni, CFR Cluj), calificare in cupele europene de la 3-0 pentru adversar, victorie in cupele europene. Ce i se imputa lui Bonetti? Ca a luat bataie de la Inter Curtea de Arges, sau Otelul. Si un stil de joc mult prea defensiv.
S-au gandit, oare, cei care il contesta, ca meci de meci, italianul foloseste 5 maini moarte pe teren? Si asta doar pentru ca nu are alternativa. Moti, Zicu, Claudiu Niculescu, Scarlatache, Tamas, sunt doar cateva exemple de jucatori fie iesiti din forma, fie inconstanti. Cu toate astea, Bonetti, asa cum spuneam mai sus, este in carti in toate competitiile.
In tot acest timp, ce fac actionarii, cu mintile lor de fosti soferi, sudori sau bisnitari? Ies in presa cu declaratii jignitoare la adresa antrenorului. Gresit! Asa se destabilizeaza o echipa (vedeti cazul Becali la Steaua).
Si aici vroiam sa ajung! Din pacate, cele mai importante doua simboluri ale fotbalului romanesc, Dinamo, respectiv Steaua, au ajuns sa fie conduse de niste amatori care nu au nici o legatura cu fenomenul fotbalistic si cu tot ce implica el: respect, fair-play, onoare, spectacol civilizat. Daca vreti, conducatorii celor doua cluburi sunt niste exponenti ai situatiei dezastruoase in care se zbate Romania. O tara in care smecheria este la putere. O tara in care nu mai exista nici un respect pentru valorile autentice. O tara in care modele de urmat au devenit interlopi, manelisti, politicieni corupti sau pitipoance.
Greseala lui Bonetti si a tuturor celorlalti straini veniti sa antreneze aici este ca nu se informeaza dinaintea sosirii lor despre situatia din Romania. Oameni buni, voi, simboluri ale fotbalului civilizat, profesionisti pana in maduva oaselor, stati acolo in lumea buna, nu veniti aici! O sa fiti carne de tun pentru niste oameni care nu fac acordul intre subiect si predicat. Daca la voi ajung informatii frumoase despre Romania, tara care face eforturi sa isi ajunga din urma suratele europene, nu le dati ascultare. Vi se prezinta o punga de aur. Noi stim, insa, ca punga este plina cu cacat.

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search