joi, 8 octombrie 2009

Pasul 2: Primul contact - momentul adevarului
Introducerea a fost facuta! Atitudinea pozitiva din partea fetei...bifat! Acum, insa, este examenul de foc. Primele fraze, primele subiecte abordate, primul sarut, prima noapte de dragoste... Daca dai gres ("si...ce zici, papusa? ti-a placut buchetul? l-am ales cu un prieten" ; "stii...tocmai am vazut un telefon la bisnitari in piata...super-tare..are camera de 5 megapixeli. Nu vrei sa-l punem pe vibratii impreuna?", sau "...mi se intampla pentru prima oara..cu nici o fata nu am mai patit asa ceva si am mai avut destule...hai ma, nu ma lasa tocmai acum!") atunci relatia se termina in punctul in care nici macar nu ai inceput-o. Ba, mai mult, fata va avea grija sa povesteasca ce s-a intamplat tuturor prietenelor ei, prietenelor prietenelor,prietenelor prietenelor prietenelor ei si, tot asa, pana afla tot orasul.

La fel si cu produsul nostru. Sa zicem ca tu esti ea, pardon!...dansa, o doamna venerabila, gospodina dedicata, cu lectiile facute in timpul respectabilei Scoli Comuniste de Femei Numai Bune de Pus la Cratita. Te duci la Cora si iei de pe raft noul detergent Snow White Clean cu actiune in profunzime, cu inalbitor, balsam si volan pe dreapta. Ajungi acasa si bagi perdelele la spalat. Una dintre ele este patata de la majoratul lu' ala micu' cu vin rosu. Sarbatorile sunt aproape si nu pot sa te prinda cu casa murdara. Doar esti femeie cu frica de Dumnezeu. Dar, culmea! Surpriza de proportii! Pata nu a iesit! Nu iti vine in momentul ala sa iei sticla si sa o arunci? Dar nu oriunde! Ci in capul lu' ala micu' ca a vrut el majorat, fir'ar el sa fie de drac impielitat! Nu mai bine ii dadeai casetofonul, casetele cu Guta, olcitul si-l trimiteai cu pitipoancele si prietenii cocalari la gratar? Revenind la discutia noastra, putem admite amandoi ca relatia ta cu produsul se termina brusc intr-un mod violent si lipsit de diplomatie.

Concluzie: pasul 2 este cel mai important. Trebuie planificat dinainte pentru ca de el depinde, in mare masura, succesul eforturilor tale. Daca vrei, e ca si cu un jucator de fotbal care isi face debutul si realizeaza un meci entuziasmant. Mai departe trebuie sa confirme! Asta se intampla si in punctul asta: produsul sau baiatul trebuie sa confirme asteptarile pe care consumatorul, respectiv tipa si le-au facut dupa primul gest (aici, buchetul de flori si discutia de la telefon).
Odata incercarea trecuta cu bine, urmeaza (stii deja...maine..mai sus)...

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search