joi, 15 octombrie 2009

PDL, PSD, PNL, PNTCD, PC, UDMR: toti o apa si-un pamant...

Odata cu guvernul lui carpit mai ceva decat sacoul din tinerete al boschetarului din colt, a cazut si domnul Boc. Din fericire pentru el este mic, deci impactul nu trebuie sa ii fi deranjat foarte tare pozitia oaselor. O fi bine? O fi rau? Habar n-am! Nu ma pricep la politica (sa zicem ca nu ma incadrez intre cele aprox. 20 de milioane de analisti politici care traiesc in Romania; intre doua seminte si un "Noroc" sunt si specialisti in fotbal sau mecanici de Dacie). Ce vad, insa, este ca o mana de oameni au "reusit", fara prea mare efort, dar cu multa pricepere sa distruga o tara in doar 20 de ani.

Oare nu vedem ca de la Revolutie incoace puterea trece de la unii la altii? Ca dupa fiecare guvernare ne ducem in spate cu cativa ani? Ca dupa fiecare ciclu de 4 ani tragem linie si mai numaram cateva zeci de milionari in euro, asta dupa ce averile celor cunoscuti dinainte au crescut exponential? Nu vedem ca de fiecare data spunem ca o sa fie mai bine pentru ca la final de mandat sa iesim in strada cerand demisii? Imi amintesc atat de bine cum, acum 5 ani, cand spuneam ca nu Basescu este solutia iesirii Romaniei din colaps, majoritatea cunoscutilor mai aveau un pic si imi spargeau sticlele de bere in cap, asta dupa ce m-ar fi dat in prealabil cu dintii de bordura (mi se pare incredibil cum un politician cu un discurs gol, propagandistic si agresiv a putut prosti atatia tineri cu pretentii de intelectuali!!!).

Cum aveam tupeul sa ma leg de noul justitiar al Romaniei, de ingerul poporului care aparea in fata multimii ca sa ureze din toata inima, de parca ar fi mers cu plugusorul din casa in casa: "Sa traiti bine!" Aceiasi sustinatori ferventi isi inghit acum cuvintele. Aceiasi sustinatori ferventi au ajuns, ca si mine acum 5 ani, la concluzia ca totul este o apa si un pamant.Credeti ca va veni cineva mai bun? Credeti ca va avea cineva puterea sa zguduie din temelii un sistem defect de la cea mai mica piesa pana la intreg mecanismul? Aratati-mi-l si mie! Si dupa ce o faceti hai sa studiem impreuna istoria vietii lui. Cum a ajuns unde este, pe cine are in spate, interesele cui le serveste, cat de mari sunt conturile rudelor sale, etc.Nu credeti ca, la vedere actualei clase politice, Balcescu, Bratianu, Rosetti, Kogalniceanu, etc se rascolesc in mormant? Parerea mea e ca daca i-am dezgropa i-am vedea pe toti stand ori cu degetul ridicat dojenitor, ori luandu-se cu mainile de cap.

Nu stiu de voi, dar eu demult m-am resemnat. Si,totusi, daca se intrevede o schimbare in bine ma voi reactiva si imi voi asuma rolul de luptator, nu de observator.

P.S.: Am pus doar cateva poze, dar ar fi incaput sute...

Acum, in incheiere, haideti sa ascultam un cantec care poate ca ne va aduce aminte de unde am plecat, ce am fost si ce am sperat. Poate asa...


Cadoul visat:

Strigatul tau se-aude clar din multime,
Acoperind un glont tras de-un soldat.
Singurul gand este un gand de mai bine,
Gata cu-acest cosmar, nu mai vreau sa ma prinda iar!

Doamne fi bun, da-ne acum,
Cadoul visat de eroi pentru Craciun!
Multi ani s-au dus, de cand i-ai dus (?!),
Murind pentru noi, precum fiul tau Iisus.

Soldatii mor pentru izbanda ostirii,
Oare si cel din tanc gandeste la fel?
Eroii mor aparand legea firii,
Dati-le tot ce vor, nu doar pietre asupra lor!

Doamne fi bun, da-ne acum,
Cadoul visat de eroi pentru Craciun!.................

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search