marți, 13 octombrie 2009

Romania traieste un cosmar

Cam asa vad eu Romania de astazi:

O fetiscana de 20 de ani care doarme si viseaza urat. Transpira, se agita in somn, tipa, ia perna in brate in speranta ca o va proteja. Nici macar nu constientizeaza gestul ei disperat. Viseaza ca se prabuseste. Si cade...si cade...Inca nu s-a trezit. Cu siguranta ca va veni dimineata, ceasul ii va suna la aceeasi ora matinala, ea se va scula din pat si va pleca la munca pastrand pentru scurt timp aminirea unui cosmar. Un cosmar care nu va mai avea nici o legatura cu realitatea in care se invarte.

Iar dimineata va veni, in opinia mea, in momentul in care vom redescoperi placerea de a invata. In momentul in care ne vom redescoperi adevaratele valori, nu modelele sociale respectate in zilele noastre (alea care tipa, scuipa, injura, fura si se cred stapane pe un loc care apartine poporului).

Solutia pentru a ne trezi din cosmar este sa investim in educatie. Asta e lucrul care ne poate aduce speranta ca, poate, dupa 20-30 de ani Romania se va indrepta in directia buna, se va intoarce la viata ei, la prietenii ei...Din pacate este un vis urat care dureaza de prea mult timp si va mai dura si de acum inainte. Este, intr-adevar, o noapte lunga...

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search