vineri, 4 februarie 2011

Mandria lui Putin: curajul si ambitia poporului rus!

Tocmai cand ma gandeam ca a mai trecut o zi fara un subiect amuzant pe care sa-l pot posta pe blog, iata ca din Est mi-a venit salvarea. Si de unde mai exact? De la vechii nostri prieteni, rusi. Bai, rusii astia se aseamana din atatea puncte de vedere cu noi, romanii incat ma mir ca directia politica a domnului Basescu merge pe axa Londra-Washington, in loc sa traverseze Nistrul in drum spre Moscova (ciudata decizia presedintelui roman daca tinem cont de inclinatia la mai mult de 45 de grade - cu siguranta nu celsius - pe care o are dansul catre bauturile mai tari din nastere).

Asadar, Rusia, acest izvor nesecat de putere politica si militara, dar si de boema si arta de mare valoare, ne ofera exemple in fiecare zi. Un popor dominat de dorinta de a reusi, un popor ambitios si darz. Si asta se vede la cel mai inalt nivel, unde "presedintele" Putin este un exemplu pentru orice urmas al celui mai brav popor slav: zi de zi face demonstratia calitatilor sale de fost agent KGB - centura neagra, vanatoare de balene, 4568 de limbi straine cunoscute: de la mult prea neprietenoasa engleza, pana la aramaica, greaca veche si toate dialectele masailor din Africa - cele mai frumoase femei, pe deasupra si rusoiace, etc. Ce sa mai? Un conducator aproape la fel de "luminat si viteaz" ca al nost' Gigi. Aproape ca sunt invidiosi englezii cu Bond'ul lor pe Marele Kent de la Rasarit).

Si cum unui popor ii sta bine sa faca cinste conducatorilor sai, oamenii imprumuta din frumoasele insusiri ale liderilor. Astfel, un domn rus, nici pe departe la fel de antrenat ca domnul Putin, dar cu siguranta la fel de ambitios si de puternic, a vrut cu orice pret sa le demonstreze celor din jur si intregii lumi ceea ce "poate muschii lui" (si creierul de maimuta, as adauga eu).

Pulbere de beat, omul suparat ca nu il vede bine pe Putin la stiri, s-a gandit sa rezolve problema de ordin tehnic prin propriile puteri. Doar nu era ca urmasul tarului Petru sa apeleze la serviciile micilor burghezi cu firme de depanare televizoare. Si decide sa ia taurul de coarne, fix la etajul 4. Si, cum norocul nu tine intotdeauna cu cei puternici, stimabilul a cazut. Va dati seama ca un picaj in gol de la vreo 15 metri nu e tocmai placut.

Dar, dupa o scurta pauza in care si-a facut calculele (cate coaste si-a rupt, daca rotula mai este la locul ei, care sunt sansele sa biruiasca in lupta cu antena care zacea fara suflare la capul lui), si-a adunat fortele si cu hotararea sutelor de generatii al caror sange ii curge prin vene a plecat la contra-atac. Si pe unde altundeva decat tot pe unde a cazut. Ghinionul a facut ca, pe la etajul 1, camarazii lui, neimpartasind acelasi curaj - care le face cinste numai celor care raman in istorie ca mari oameni - sa-i opreasca abuziv ascensiunea. Astfel a ramas saracul rus si cu coastele rupte si cu coada intre picioare. Antena l-a invins. Deci se poate americanilor. Numai ca trebuie sa le dati sa bea mult. S-ar putea totusi sa aveti surprize. Unde e mai frig, se pare ca si ficatul e mai puternic.

Luati de vedeti si va bucurati:Chiar! Va imaginati un Heads up cu shot-uri intre Putin si Obama? Eu pariez pe Marele Kent al Rasaritului!

Niciun comentariu:

cautati cu incredere

Custom Search