vineri, 2 decembrie 2011

Calator de noapte pe drumuri nationale romanesti

1 decembrie 2011 ... 18.05

Ma intorc de la Oradea. Sunt in masina, conduce Amalia si George sta in dreapta. E deja 6 seara. Lasam in dreapta noastra Alba-Iulia animata astazi mai mult decat de obicei cu ocazia zilei nationale. E 1 decembrie si ma gandesc la ce inseamna Romania si romanism. Sincer, nu prea mai stiu… Tot ce stiu e ca in decembrie soarele ne paraseste ceva mai repede, iar afara e bezna. Si ca drumul nu se vede. Ca semnalizarea publica este inexistenta. Ca strada e denivelata si cu gropi. Ca fiecare metru pe care il parcurgi isi rezerva dreptul de a te surprinde neplacut la adapostul intunericului total si al farurilor puternice care se vad din sens opus. Si mai stiu ca platim taxe, ca platim amenzi, ca platim roviniete si autostrazi in acelasi timp (nicaieri in Europa nu se mai intampla asta). Poate ca ar trebui sa explicam intructva recordul negativ al celor mai multe accidente prin faptul la fel de adevarat ca Romania are cele mai proaste si mai prost semnalizate drumuri din Uniunea Europeana.

Noi ne continuam aventura prin intuneric. Am trecut de Alba-Iulia. Urmeaza Sibiu, Valea Oltului, Pitesti si, in fine, cea mai interesanta parte a drumului…”autostrada” cufundata in bezna Bucuresti-Pitesti. La multi ani tuturor romanilor! La multi ani, Romania! La multi ani CNADNR! (n.a.: CNADNR = Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale)

3 comentarii:

Raiden spunea...

Sa traiasca CNADNR!

Am citit depre un cetatean care a dat in judecata CNADNR ca si-a distrus masina in gropi si a fost f aproape sa produca, din vina starii proaste a drumului, un accident mortal. Cu girul directorului general si cu ajutorul juristilor, CNADNR spune:

"In actele depuse la dosar nu se menţioneaza nimic despre uzura gropii, care, datorita traficului isi rotunjeste muchiile si contribuie astfel la atenuarea loviturii in momentul impactului.:

Noaptea mintii.

Mihai spunea...

Haos... :)) Cat de tampit sa fii?!

Raiden spunea...

Ironic, indeajuns de tampit sa fii platit din banii pagubitului pentru a da un asemenea raspuns oligofren :D

cautati cu incredere

Custom Search