miercuri, 21 decembrie 2011

Mos Craciun, cum facem cu traficul in Bucuresti?

Pe langa frumusetea Sarbatorilor tapetate cu albul zapezii, cu mirosul cozonacilor scosi din cuptor, cu armonia colindelor, cu o multime de cadouri si de filme cu reni, decembrie mai vine cu ceva in Bucuresti: cu traficul!! De fapt, toata magia de care vorbeam inainte, aia cu colinde si brazi verzi pe pereti, se pierde printre injuraturile de mama, tata, surori, nepoti, veri de gradul 2 si copii nenascuti pe care soferii le scot din desaga plina cu expresii de duh a Mos Craciunului de Romania. Degeaba mergi tu acasa cu plasa plina de cadouri, te asezi in fotoliu si dai drumul sa-ti cante Hrusca, iti iei in brate copiii si le spui povesti frumoase despre cum Craciunul ne face pe toti mai buni. Asta e vrajeala. Mai devreme ce gandeai cand ai trimis carnatul imobil de masini si soferi din fata ta fix in ce-au avut mamele lor mai frumos si mai de pret?Cam asa se desfasoara ostilitatile pe strazile din Bucuresti in luna decembrie. Ce nu inteleg eu este de unde au iesit atatea masini pe strada? A primit lumea prime de Craciun si acum are bani sa bage benzina? E prea frumos afara si trebuie sa ne bucuram de cauciucurile de vara inainte sa lasam masina in parcare la prima ninsoare? Avem chiar atat de multi bani incat trebuie sa umplem portbagajele cu cumparaturi? Sau pur si simplu luminile de pe Magheru se vad mai bine din masina decat de pe trotuar?

Cert e ca 1 decembrie si aprinsul luminilor de Craciun a coincis cu trecerea unei frontiere invizibile dintr-un un oras cu un trafic normal intr-un oras blocat la propriu. Daca imi spunea cineva pe 30 noiembrie: "Frate, de maine o sa faci 45 de minute din Tei pana la Universitate" ii ziceam ca insulta inteligenta bucurestenilor, dar si traiul greu pe care il au cetatenii capitalei.

Acum bag capul in pamant si ii intreb in gand pe toti cei care blocheaza intersectiile, strazile, stradutele, sensurile giratorii, parcarile, etc.: "De unde ati iesit, fratilor?"

Un comentariu:

Raiden spunea...

Mentalitatea aceasta a fost bine descrisa in anul 2000 de o trupa numita Sing Sing BB:

"Si de la tine, viata, mai vreau sa-mi dai si bani
Da' sa nu-i dau pe Viagra nici la nouazeci de ani
Sa am noua vieti in mine, sa nu-mi pese de nimic
Sa iau zilnic miliardul de la loz in plic.
Sa am vila cu piscina si-un Ferrari nou la scara
Si pe Schumi ca sofer sa-l am in fiecare seara
Sa joc baschet cu Jordan chiar aici la mine-n tar
Imi promit ca inimioara n-o sa ma mai doara."

Capisci? :)

cautati cu incredere

Custom Search