miercuri, 6 august 2014

Viata la mare (mai precis, in Vama Veche)

Cred ca foarte multi dintre cei ce vor citi pana la final vor identifica un pattern al scurtelor evadari in Vama Veche. Cam asta inteleg eu ca se intampla, din auzite :)

Totul incepe inainte de a pleca. Cu o marja de 3, 4 zile, incepi sa iti cauti tovarasi de drum care sa-si rupa frateste bani din bugetul de baut si sa-i puna la benzina. Ideal este sa pleci cu o masina care consuma putin si are, deja, rovinieta facuta pe tot anul.

Dupa ce ai stabilit cati vor fi in masina, incepi sa cauti cazare. Undeva intr-o curte unde sa iti instalezi cortul si sa aiba macar un dus (stii ca, inevitabil, cand se va termina coada din fata ta, apa va fi rece - nu e nici o problema; o sa ai destula vodka la bord ca sa nu mai simti disconfortul termic). Totul este stabilit, iei cortul, faci bagajul, cumperi tigari si pleci la drum; ideal, noaptea ca sa ajungi dimineata direct la plaja.


In Vama, primul lucru pe care il faci este o baie in mare. Dupa aia iti iei o cuba libre. Doua, trei, patru... Multe cuba libre. La pranz, faci aroganta de a baga o portie de midii la Corsaru' sau la cherhana. Esti in bani, bugetul tau inca se tine tare. Mai bagi o bere. Doua, trei, patru... Multe beri. Te intorci pe plaja. Iarasi, bei. Te pregatesti pentru ce va urma.

Vine seara. Te opresti din nou sa mananci ceva. De data asta ceva gras ca sa iti tina pentru betia crunta pe care o s-o tragi. Poate o ceafa cu cartofi prajiti. Te intriga a nu stiu cata oara ca Vama este mai scumpa decat toate celelalte statiuni de pe la noi (poate face exceptie Mamaia) si iti spui ca nu mai e ca pe vremuri. In fine, mananci si mai bei o bere. Doua, trei, patru... Doar te incalzesti.

Si incepe seara. Barurile luate la pas, shot-uri peste shot-uri, beri, shot-uri, cuba libre, beri, shot-uri. Spre dimineata totul devine o ceata. Atat in fata ochilor, cat si in stomac. Ti se face iar foame, dar cand te uiti in portofel realizezi ca mai ai doar banii pentru benzina de intors si vreo 10 lei. Asa ca injuri in gand ca nici de data asta nu ai fost chibzuit si bagi o shaorma. Norocul tau este ca te-ai gandit la tigari cand ai plecat din oras. Te intorci in cort; poate ai noroc sa te insoteasca si tipa de care te-ai impiedicat in penultimul bar, cand iti mai luai un shot.


A doua zi te trezesti, mai stai un pic la plaja, ii scotocesti pe camarazii tai de niste maruntis pentru inca o shaorma si seara te intorci in Bucuresti rupt de oboseala si cu cearcanele cat casa.

Articolul meu se termina brusc, la fel ca vacanta ta. Inca un weekend unic in Vama Veche. La fel ca toate celelalte.

foto: sapteseri.ro
        zubitravel.ro

Un comentariu:

dan spunea...

http://adevarul.ro/entertainment/muzica/despre-securitate-bani-droguri-rock-ul-romanesc-1_5401ed7c0d133766a8b6e609/index.html


Foarte interesant interviul ca si comentariile la el , printre care si cel al lui Adrian Ilie , ex Iris si Voltaj

cautati cu incredere

Custom Search